Woonhuis Nijmegen

Uitbreiding woonhuis

Opdrachtgever: Privaat
Architect: Artesk van Royen Architecten
Ontwerp: Teske van Royen
Aannemer: Merkus BV, Beek
Uitvoering: 2001-2003
Fotografie: Anja Schlamann, Köln

Aan een heldere woning, ontworpen door architect W. de Jong in de zogenaamde ‘Bossche School’ stijl, is ooit eens een serre aangebouwd. De vraag om deze serre te vervangen, heeft geleid tot het ontwerpen van een volwaardige aanbouw. De nieuwbouw is qua vorm en verhouding gelijk aan die van de bestaande woning, de materialisatie en de detaillering zijn echter contrasterend.

Naast de aanbouw, is er ook binnen de woning een nieuwe heldere indeling gekomen. Bij het ontwerpen van een aantal interieur elementen is eveneens gezocht naar eenzelfde eenduidigheid als die van de bestaande woning en de nieuwe aanbouw.

Bekijk hier aanvullende info.