Woonhuis Bemelen

Nieuwbouw woonhuis

Opdrachtgever: Privaat
Architect: Artesk van Royen Architecten
Ontwerp: Teske van Royen, Suzan Gelissen
Constructie: Castermans Engineers, Gronsveld
Aannemer: G&D Projectmanagement, Mheer
Uitvoering: 2015-2018
Fotografie: Anja Schlamann, Köln

De vrijstaande woning is gesitueerd aan de rand van het dorp Bemelen, in de uitbreidingslocatie De Steeg. Bemelen is gelegen aan de rand van de Maasvallei, het deel waarin de nieuwbouw woning is gelegen grenst aan het oude deel van Bemelen.

De hoekkavel met zijn specifieke vorm, samen met de wens van de opdrachtgevers om zoveel mogelijk tuin over te houden, heeft geresulteerd in een bijzonder grondplan. Deze diamantvorm zorgt voor een optimale inpassing van de woning op de kavel. Door de vorm manifesteert de voorzijde van de woning zich statig terwijl aan de achterzijde er een brede connectie met de tuin ontstaat. Intern is gekozen voor een driedeling. De gang, overloop en functionele ruimtes liggen in het midden van de woning, zodat aan de voor- en achterzijde van de woning de ruimten zich kunnen openen naar de omgeving. De woonkeuken ligt aan de achterzijde om optimaal van de zon en de verbinding met de tuin te genieten. Daarboven bevindt zich tevens de grote slaapkamer. De entree bevindt zich aan de linkerzijkant van de woning. Door middel van een met lariks beklede uitsnede in het diamantvormige volume.